Frissítve

2022.07.19. 11:27

Egy járókelő kamerafelvétele buktatta le az illegális szemetelőket Abonyban – videóval

A sittet lerakó férfiak azt állították, nem tudták, hogy tilos közterületen szétszórni az építési törmeléket.

Hartai Gergely

Pető Zsolt polgármester mutatja az ominózus felvételt Fotó: Kiss János

FRISS – 12:00:

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy július 17-én kora délután szemétlerakásról szóló bejelentés érkezett a rendőrségre. Az abonyi járőrök megtalálták a járművet, amelynek platójáról korábban két férfi építési törmeléket rakodott le a Lődomb úton. Miután valaki elzavarta őket, a Temető dűlőnél próbálkoztak megszabadulni a szeméttől. A rendőri intézkedés hatására azonban felszedték és elvitték a kidobásra szánt hulladékot.

Tekintettel arra, hogy a hulladék nem tartalmazott veszélyes anyagot, illetve a mennyisége nem érte el a bűncselekményi kategóriát, a rendőrség az általa megállapított adatokat az eljárás lefolytatására hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Pest Megyei Kormányhivatalhoz továbbította – fogalmaztak.

Korábban írtuk:

Illegális szemetelőket füleltek le a hétvégén a városban – jelentette be az abonyi polgármesteri hivatal. Információik szerint július 17-én vasárnap kora délután egy helyi hölgy arra lett figyelmes, hogy egy férfi, az őt az autó mellett figyelő társával éppen illegális hulladékot rak le a platótól a település egyik közterületén. 

A hölgy igyekezett mindent megtenni azért, hogy ezt megakadályozza, sőt az esetről videófelvételt is készített. A szemetelők ezt követően felhagytak tevékenységükkel, majd távoztak. A szemtanú értesítette Pető Zsolt polgármestert, aki felvette a kapcsolatot a rendőrséggel: a tetteseket végül előállították.

Az egyperces videófelvételen jól hallható, ahogy a járókelő felelősségre vonja a hulladékot lerakó férfit, később pedig a leszórt sitt visszapakolásra szólítja fel őt. Lőrinczy Veronika városházi sajtóreferens hírportálunknak elmondta, az eset a Lődomb közelében történt.

Mint megtudtuk, Pető Zsolt polgármester a napokban közölt egy felhívást arról, miszerint 50 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlj fel mindazoknak, akik érdemi információt szolgáltatnak annak érdekében, hogy a törvénytelen szemetelőket kézre kerítsék. 

Abony évente mintegy hárommillió forintot költ az illegálisan elhelyezett hulladék összegyűjtésére és lerakókba való elszállítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában