Program

2022.07.18. 15:21

Megkezdődött a Tourist Police szolgálat a Tisza-tónál

Mentőtiszt hallgató segíti a Tourist Police programot a Tisza-tónál.

Szoljon.hu

Fotó: Police.hu

Idén július 18-án ismét elindult a sikeres Tourist Police program a Tisza-tónál – közölte hírportálunkkal a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

A Debreceni Egyetem 3. évfolyamos mentőtiszt hallgatója a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendészeti és bűnügyi állományával lát el közös szolgálatot augusztus 20-ig. 

A program elsődleges célja a vízen közlekedők, fürdőzőhelyeket, kikötőket, horgászhelyeket látogató turisták, helyi lakosok részére a nyugodt és biztonságos pihenés megteremtése, illetve a felvilágosítás nyújtása személyes kommunikációval, valamint kiadványok és prevenciós anyagok útján. Az egyetemista segítő olyan speciális elsősegélynyújtó felszerelésekkel van ellátva, amelyek az elsődleges életmentéshez szükségesek, ezzel szükség esetén akár az újraélesztést is meg tudja kezdeni, de a törések, vágások, horzsolások, égési sérülések, napszúrás okozta tünetek vagy egyéb ambuláns esetek ellátását is el tudja végezni egy esetlegesen bekövetkezett baleset helyszínén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában