Figyelmeztetés

2022.09.17. 10:47

A csúszós, nedves utak veszélyeire figyelmeztetnek a jászkunsági rendőrök

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság a csapadékos időjárással járó, csúszós, sáros utak veszélyeire figyelmezteti a járművezetőket.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Még tartanak az őszi munkák a földeken, ezért a közutakon is találkozhatunk nagyméretű, lassan haladó traktorokkal és munkagépekkel. A napokban egyre többször várható csapadékos időjárás, amitől a földutak fellazulhatnak és sarassá válhatnak, ami rátapad a járművek kerekeire. A járművezetők azonban mielőtt a földútról szilárd burkolatú útra hajtanának kötelesek eltávolítani a járműről a rátapadt sarat, amely a szilárd burkolatú utat beszennyezheti – közölte a police.hu.

A sáros útburkolaton a tapadási tényező jelentősen csökken a gumiabroncs és az útfelület között, így a jármű a sárfolton megcsúszva irányíthatatlanná válhat. A sárfoltok mellett szintén baleseti kockázati tényező lehet a rakomány nem megfelelő rögzítése végett kiszóródott termény is. A rakomány kiszóródását, a sárfelhordást egyszerűbb megelőzni. Amennyiben mégis beszennyeződik az úttest, a veszélyt köteles a jármű vezetője megszüntetni, vagy megszüntetésére intézkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában