Videóval

2022.09.07. 12:12

Drogátadás közben csaptak le a törökszentmiklósi dílerekre - videóval

A Készenléti Rendőrség miskolci nyomozói összehangolt akció keretében csaptak le egy új pszichoaktív anyaggal kereskedő törökszentmiklósi párra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ónodon.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

A Készenléti Rendőrség miskolci nyomozói a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásaival akkor csaptak le az egy párt alkotó 42 éves törökszentmiklósi férfire és 43 éves nőre, amikor egy 25 éves ónodi férfi ingatlanának udvarán épp nyélbe ütötték az üzletet. A bilincs tehát közvetlenül azután kattant a három illető kezén, miután megtörtént a drog, illetve a pénz átadása, átvétele – tette közzé a police.hu.

Bár a kristályt vásárló férfi megpróbált elmenekülni a helyszínről, de nem jutott messzire, csak a kert végéig. A nejlonzacskóba csomagolt kábítószert átdobta a kerítésen, így azt a nyomozók a szomszédos telken találták meg, összesen 750 grammnyit.

A kristályért átvett több mint 2 millió forint a nő táskájából került elő, amit a nyomozók a droggal együtt lefoglaltak, valamint a párja mobiltelefonját is. A készüléken temérdek drogról készült fotót találtak.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnügyi helyszínelői eközben kutatást tartottak a dílerek törökszentmiklósi lakásain. Számos dolgot lefoglaltak, köztük 42 csomag vágott dohányt, digitális mérleget, elektronikai eszközöket, aranyékszereket, valamint összesen 10 millió forint készpénzt. A miskolci nyomozók pedig a két férfi nagy értékű autóit kobozták el.

Mint azt a rendőrök kiderítették: a dílerek grammonként 4000 forintért értékesítették a kristályt a fogyasztóknak, illetve a viszonteladóknak. Így a nyomozók ezzel a rajtaütéssel összesen 3000 adag új pszichoaktív anyag piacra kerülését akadályozták meg. A drog feketepiaci értéke 3 millió forint.

A rendőrök mind a három személyt jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyagra elkövetett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd mindhármukat bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatásukat, amit a Miskolci Járásbíróság el is rendelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában