Videóval

2022.09.02. 07:00

A jászkunsági rendőrök meglepték az elsős diákokat

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság koordinálásával több megyei általános iskolában a rendőrök is részt vettek a tanévnyitó ünnepségen, és ajándékokkal lepték meg az első osztályos nebulókat.

Szoljon.hu

Forrás: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei idén is fokozottan figyelnek az iskolások biztonságára. Az Iskola rendőre elnevezésű program keretében a rendőrök az iskolakezdés előtt a megye összes településén a társhatóságokkal bejárást hajtottak végre az iskolák környékén. Ellenőrizték a közlekedési jelzőtáblák láthatóságát és a szükséges intézkedéseket megtették – tudtuk meg a rendőrségtől.

A Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az idei tanévben is ajándékokkal lepte meg a megye összes első osztályos gyermekét. A közel 4000 diáknak az iskola rendőrök adták át a láthatósági karpántot és a saját tervezésű órarendet tartalmazó hátizsákokat. A megye legtöbb iskolájának tanévnyitó ünnepségén pedig felcsendült az a kis balesetmegelőzési vers is, amelyet korábban írt egy rendőr kolleganőjük.

Az idén az MBB munkatársai a Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános és Művészeti Iskola évnyitóján vettek részt, ahol az iskola rendőrrel együtt adták át az ajándékokat. A megye 115 oktatási intézményében nem csak a tanulók, hanem az iskolaőrök is megkezdték a tanévet.

A rendőrök a gyermekek szabályos közlekedésre nevelése érdekében már ősszel végrehajtják a kerékpáros programjukat, melynek során átvizsgálják a gyermekek járműveit és a gyakorlatban, játékosan megtanulják az alapvető közlekedési szabályokat is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában