Szexuális zaklatás

2022.09.02. 11:22

Tizenéves kislánnyal erőszakoskodott egy hetven éves férfi Tiszaföldváron

Az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Mészáros Géza

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség – másodfokú ügyészségként – a büntetés súlyosítását indítványozta annak a férfinak az ügyében, aki az utcán szexuálisan zaklatott egy kislányt Tiszaföldváron – adott ki közleményt az ügyről a fellebbviteli főügyészség.

Elsőfokon a Szolnoki Törvényszék járt el az ügyben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádirata alapján. A bíróság a hetven éves férfit tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt hat év börtönbüntetésre ítélte.

A vádirat szerint a tiszaföldvári férfi 2021. szeptember 1-én kora este megállította a járdán bicikliző 11 éves kislányt, akit látásból ismert. Az idős ember látszólag ártatlan, barátságos beszélgetést kezdeményezett a kiskorú lánygyermekkel, aki eközben leszállt a kerékpárjáról.

A férfi, miután felmérte, hogy az utca néptelen, váratlanul a kislány mögé lépett, bal kezével csípőjénél fogva magához húzta, majd szeméremsértően megfogdosta.

A gyerek hasztalan próbált ellenkezni és kiszabadulni erőfölényben lévő támadója fogásából. A férfi csak akkor engedte el a kislányt, amikor már attól tartott, hogy egy járókelő megláthatja, hogy mit tesz.

A vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését, és az elsőfokú bíróság a férfit szexuális erőszak bűntette miatt hat év börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség fellebbezett súlyosításért. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség egyetértett az ügyészi fellebbezéssel, mert a vádlottal szemben kiszabott büntetés aránytalanul enyhe, ezért annak súlyosítása indokolt. Másodfokon az ügyben a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában