Ítélet

2022.11.15. 18:01

Az új törvénykönyv enyhébbre szabta a csépai gyilkos büntetését

Ahogy az várható volt, miután 2008. november 21-én éjjel Csépán megölt idős asszony egyik gyilkosa az elmúlt héten zajló perbeszédek után beismerte tettét és bűnösségét, ezért esetében a Szolnoki Törvényszék most keddi tárgyalásán jogerős ítélet született.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Dr. Nádor Zoltán bíró az ügyészi indítvánnyal megegyezően hozott döntést: az elsőrendű vádlottra a korábbi, enyhébb büntetési tételt tartalmazó Büntető-törvénykönyv vonatkozó paragrafusai alapján, társtettesként, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kifosztás miatt tizennégy és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztést rótt ki. A bírói indoklásban elhangzott, az új Btk. ezt a többszörösen minősített bűncselekményt a visszaeső bűnözőként számon tartott elsőrendű vádlott esetében akár életfogytig tartó fegyházbüntetéssel is terhelte volna, ám a meghozott retorziónak követnie kellett az enyhébb jogszabályt. A másodrendű vádlott továbbra is tagad, vallomást sem tesz, az ő vonatkozásában a jövő év elején folytatólagos tárgyalásokon, tanúk és szakértők bevonásával folytatja le Nádor bíró a bizonyítási eljárást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában