Videókkal

2022.11.20. 11:25

Rajtaütés: drogkereskedőket kapcsoltak le a rendőrök Abonyban és Jászkarajenőn

Öt helyszínen öt embert fogtak el abban a tervezésében és kivitelezésében sem utolsó rajtaütésben, amelyben közel 40 rendőr, két kutya és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei vettek részt. Kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kereskedők ténykedését zárták rövidre.

Szoljon.hu

Kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal kereskedőket kaptak el a rendőrök

Forrás: Police.hu

Még nem is hajnalodott, amikor a Ceglédi Rendőrkapitányság épületében november 16-án összegyűltek az akcióban közreműködő egységek: helyiek, megyeiek, TEK-esek, egyen-, és civil ruhások, valamint a Ceglédi Járási Ügyészség vezető ügyésze - utóbbi majd minden korábbi lépésnél is jelen volt – írja a police.hu.

Megtelt az eligazító, majd egy órával később több tucat civil, illetve „jelleges” rendőrautó indult a kapott címekre: Abonyba és Jászkarajenőre. Előbbi településen négy, utóbbiban egy emberért mentek és mivel számítottak aktív, esetleg felfegyverkezett ellenállásra, az elfogásokat a Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységei hajtották végre - az ellentmondást nem tűrő ütés végén minden célszemély neve mellé pipa került.

A ceglédi nyomozók jó ideje ráálltak már arra az abonyi családra, amelynek tagjai a gyanú szerint helyben, valamint a környéken terítettek kristályt. A 43 éves F. Attila, 41 éves élettársa (J. Anna), fiaik, a 24 éves F. Attila Jenő és a 22 éves F. Róbert János az apa által leosztott szerepek szerint vettek részt a bűnös vállalkozásban. Az üzleteket a családfő bonyolította, a porciózást anya és fiai végezték, a kilónként vásárolt kristályt 10-400 grammos adagonként adták tovább ügyfeleiknek, grammonként 2.500-3.000 forintért.

Bejelentett munkahelye, rendszeres legális jövedelme a család egyik tagjának sem volt, házuk udvarán ennek ellenére két, összesen 16 milliós értékű autó parkolt és a kutatáskor lefoglalt ékszer, illetve pénz mennyisége sem arról árulkodott, hogy megélhetési gondjaik lettek volna.

Otthonukat a G-Sirius névre hallgató kábítószerkereső kutyával kiegészülve kutatták át a rendőrök, aki ez alkalommal is hű maradt önmagához, a tévé alatti szekrénybe bújva egyértelmű jelzést adott. Az ott talált hét zacskó cuccot lefoglalták. Ahogyan bűnjelek közé került 175 gramm aranyékszer, öt okostelefon, fecskendők, mérleg, kanál, már kiporciózott pakkok, és több, mint 600 gramm kábítószergyanús anyag, továbbá a lakás különböző részeiből - ágyneműtartóból, éjjeli szekrényből, polcról, vállfára akasztott táskából, köntös zsebéből közel 8 millió forint.

A lakás több pontján is találtak pénzt a rendőrök
Forrás: Police.hu

F. Attila és élettársa részben beismerő vallomást tettek, fiaik megtagadták a vallomástételt.

A kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő nyomozáshoz egy másik ügyet egyesítettek a ceglédi rendőrök, mivel felmerült, hogy a két eljárás érintettje egymással is üzleteltek. Ezért terjedt ki a hajnali akció Jászkarajenőre, ahonnan azt a 46 éves K. Józsefet állították elő, akit új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítanak.

K. József néhány hónapja kezdett az N-ethylbuphedront tartalmazó illegális szerrel kereskedni, főként helyben élő vevőit látta el, grammját 10 ezerért vette, ügyfeleinek 13-15 ezer forintért számította fel. Lakásán mérleget, 18 gramm új pszichoaktív anyagot és mobiltelefonokat foglaltak le, a férfi nadrágzsebéből félmillió forint, élettársa melltartójából pedig nejlonzacskóba, illetve alufóliába csomagolt por került elő. A rendőrök begyűjtötték azt a három kisgépet is, amelynek eredetét gyanúsnak ítélték meg.

Mindkét helyszínen találtak a rendőrök kábítószergyanús anyagot
Forrás: Police.hu

K. József először tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, később beszédesebbnek és együttműködőbbnek bizonyult.

Az öt elfogott és őrizetbe vett gyanúsítottat azóta letartóztatta a bíróság. A Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az F. család tagjai ellen kábítószer-kereskedelem, K. József ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában