Felhívás

2022.12.13. 18:44

A hideg időjárás veszélyeire figyelmeztetnek a jászkunsági rendőrök

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy kellő figyelmet fordítsunk egymásra a hideg időjárás miatt.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Beköszöntöttek a fagyos nappalok és éjszakák, ezért is fontos, hogy figyeljünk egymásra! A korábbi évek tapasztalata alapján, az éberség életet menthet! Ha napközben a közterületen, a padon, a földön, az árokban fekvő személyt látnak, ne menjenek el mellette közömbösen! Hívjanak segítséget – olvasható a police.hu oldalon.

A rendőrök kérik, fordítsanak figyelmet idős hozzátartozóikra, ismerőseikre, szomszédjaikra! Ha tehetik, beszéljenek velük többször telefonon, vagy váltsanak rendszeresen üzenetet online felületen!

A közlekedés során is fel kell készülni az egyre romló látási és egyre kedvezőtlenebb útviszonyokra, a zord időjárási körülményekre. A rendőrök felhívják a lakosság figyelmét, hogy készítsék be az autókba a jégoldót, jégkaparót, ne feledkezzenek meg a láthatósági mellényekről, hosszabb út során vigyenek magukkal pokrócot és meleg italt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában