Jászkunság

2022.12.05. 16:40

Balesetmegelőzési rendezvényt szerveznek a megye rendőrei

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők láthatóságának javítása, valamint a téli közlekedési viszonyokra történő felkészülés elősegítése érdekében közlekedésbiztonsági rendezvényt szervez megyeszerte december 06-án (kedden), Hogy ne csak a Mikulást vegyük észre címmel.

Szoljon.hu

Forrás: Police.hu

Az akció célja továbbá a járművezetők figyelmének felhívása a kivilágítottság fontosságára és a megváltozott időjárási körülmények közötti vezetéstechnikára. Az egyenruhások a gépjárművezetők figyelmét felhívják a járművek előírás szerinti felszereltségére, kivilágítására, a téli gumiabroncs használatának előnyeire, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára. A rendőrök az igazoltatott közlekedőknek láthatósági eszközöket adnak – olvasható a police.hu-n.

A rendezvény zárásaként azok a gyerekek és felnőttek, akik december 6-án 16.00 - 18.00 óra között kilátogatnak Szolnokon, a Kossuth térre a rendőrség télapójához, szintén láthatósági eszközöket és meglepetés ajándékot kapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában