Vádemelés

2023.02.22. 20:02

Csak a szalagkorlát tudta visszatartani az engedély nélküli vezetéstől a szolnoki férfit

A baleset során senki sem sérült meg, azonban mind a járműben, mind a szalagkorlátban anyagi kár keletkezett.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség eltiltás alatti járművezetés miatt vádat emelt azzal a 25 éves szolnoki férfivel szemben, akit már korábban eltiltottak a járművezetéstől, de eredménytelenül, végül balesetet okozott – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2022. május 11-én délután, Szolnok lakott területén kívül, az M4-es autóúton közlekedett Szolnok felé személyautójával, amikor sávváltás közben, figyelmetlensége miatt – egyéb külső forgalmi ok nélkül – a jármű feletti uralmát elvesztette és az útról lesodródva az ott lévő szalagkorlátnak ütközött, majd a belső forgalmi sávba visszasodródott, és végül az úttesttel párhuzamosan, eredeti menetirányával megegyezően állt meg. 

A férfi a balesetet követően az autóból kiszállt, és a helyszínről elfutott.

A baleset során senki sem sérült meg, azonban mind a járműben, mind a szalagkorlátban anyagi kár keletkezett. 

A férfi egyáltalán nem rendelkezik vezetői engedéllyel, és a cselekményt megelőzően is, illetve tavaly októberben ismételten eltiltották a járművezetéstől. 

Az ügyészség a férfivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés, járművezetéstől eltiltás és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában.Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság hoz majd döntést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában