Szabadtéri tűz

2023.03.20. 17:25

Áthatolhatatlan füstfelhő miatt kellett lassítaniuk a vonatoknak Karcagnál

Több helyre is riasztották a tűzoltókat a hét utolsó napján.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Több szabadtéri tűzesethez is riasztották a tűzoltókat vasárnap Karcagon – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint arról korábban hírportálunkon már beszámoltunk, az Akácos utcában található záportározóban gyulladt ki a nádas több foltban, egy hektárnyi területen. A tűz a közelben álló lakóépületeket veszélyeztette, illetve a sűrű füst miatt a közelben húzódó vasúti síneken csökkenteni kellett a szerelvények sebességét.

Tűz volt a Déli temetőnél is, ahol ezer négyzetméteren égett a száraz fű, a lángok a temető kerítésén belül is pusztítottak. Még szintén délelőtt volt szükség a tűzoltókra a Partoskertben, ahol egy tavat szegélyező nádas kapott lángra ötszáz négyzetméteren, míg az esti órákban egy kigyulladt szalmabálához kellett vonulni a Kiss Antal utcába.

Ezer négyzetméteren gyulladt meg az aljnövényzet a karcagi Déli temetőnél. A tűz a temető kerítésén belülre is átterjedt és a sírok között is égett
Forrás: Karcag HTP

A tüzek oltását a karcagi, a tiszafüredi és a püspökladányi hivatásos tűzoltók végezték el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában