Jogerős ítélet

2023.04.17. 18:30

Az egyik házban nem talált semmit, de sütivel legalább jóllakott a jászjákóhalmi tolvaj

Lopás miatt állította bíróság elé a Jászberényi Járási Ügyészség azt a 27 éves jászjákóhalmi férfit, aki idén áprilisban három helyi ingatlanba is besurrant. Utoljára egy olyan házba sikerült bemennie, ahol értékeket nem, de finom süteményeket talált, úgyhogy jó étvággyal elfogyasztotta az édességeket.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A 27 éves férfi április 10-én mászott be a kerítésen egy jászjákóhalmi ingatlan udvarára, ahonnan napelemes lámpákat, krova- és villáskulcs készletet, valamint rezgővágót tulajdonított el közel 50 ezer forint értékben. Ez, úgy vélte aznapra még nem elég, így ugyancsak a kerítésen átmászva egy másik udvarban is látogatást tett, a nyitott melléképületből egy orrfűrészt, valamint egy flexgépet tulajdonított el 25 ezer forint értékben, melyeket 2.000 forintért eladott. Másnap már ennél is messzebbre ment, ugyanis nem csak a portára, de a lakóházba is bejutott a harmadik ingatlan esetében, ahol az értékek után kutatva megette az ott talált süteményeket. Ám a rendőrök elfogták az édesszájú tolvajt, és visszaadták a lopott tárgyakat azok jogos tulajdonosainak. 

A járási ügyészség gyorsított eljárás keretében április 14-én bíróság elé állította a vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már két alkalommal büntetett férfit, akivel szemben jelenleg több vagyon elleni bűncselekmény miatt is folyik büntetőeljárás.

A bíróság az ügyészség indítványa alapján bűnösnek mondta ki a férfit, és 1 év fogházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte, valamint 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Mindezeken túl az elfogyasztott sütemények és a lopott tárgyak értékesítéséből származó bevétel erejéig vagyonelkobzást rendelt el a férfivel szemben. A kiszabott ítéletet a férfi, a védője, és az ügyészség is tudomásul vette, így az jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában