Ügyészség

2023.05.09. 19:35

Életveszélyesen megfenyegette a szomszéd nőt a zenét bömböltető mezőtúri férfi

Zaklatás miatt emelt vádat a Mezőtúri Járási Ügyészség azzal a 42 éves mezőtúri férfival szemben, aki életveszélyesen megfenyegette szomszédját, amikor az már nem tudta tovább elviselni a rendszeresen szóló, hangos zenét.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Már négy éve lakott egymás mellett a mezőtúri férfi, és a kiskorú gyermeket nevelő nő, de szomszédi viszonyuk már 

 kezdetektől fogva problémás volt, mivel a férfi rendszeresen hangosan hallgatott zenét, ami miatt a nő több alkalommal kért rendőri segítséget.

– 2022. július 30-án, amikor a nő bejelentést tett, a helyszínre érkező rendőr pedig felszólította a férfit, hogy vegye halkabbra a zenét. Ő azonban felháborodottan trágár szavakkal illette a rendőri segítséget kérő nőt, majd a járőr távozása után hangosan átkiabált a szomszédba azzal fenyegetve, hogy megöli a nőt és a gyermekét is – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes főügyészségi ügyész, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. 

Mint elmondta, korábbi szokását a rendőri intézkedés ellenére sem hagyta abba a férfi. Egy szeptemberi nap délutánján ismét feltekerte a hangerőt. A szomszéd nő immár személyesen ment át megkérni, hogy vegye halkabbra. A férfi erre nem volt hajlandó, ismét hangosan szidalmazta, és azzal fenyegette meg az ekkor már a saját házába visszamenekülő nőt, hogy rájuk gyújtja a házat. El is indult a ház felé, a nő pedig annyira megriadt a fenyegetéstől, hogy telefonon azonnal rendőri segítséget kért.

A büntetlen előéletű férfival szemben az ügyészség közérdekű munka kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Mezőtúri Járásbíróság – várhatóan tárgyalás mellőzésével – dönt majd.

– Az ügyhöz a csendháborítás is hozzátartozik, mely a köztudatban kialakult tévhittel ellentétben a nap bármelyik szakaszában elkövethető, megállapításához az szükséges, hogy valaki például lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, indokolatlanul olyan zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát zavarja. A Polgári Törvénykönyv is előírja, hogy a tulajdonos a saját tulajdonának használata során köteles minden olyan magatartástól tartózkodni, amellyel másokat, különösen a szomszédokat szükségtelenül zavarná – hangsúlyozta a szóvivő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában