Bűnügy

2023.05.24. 19:30

Két nap alatt hat bűncselekményt követett el egy fiatalember Kisújszálláson

A rendőrök őrizetbe vettek egy 25 éves férfit, akinek Kisújszálláson elkövetett gépkocsifeltörések, bolti lopások és egy kerékpár eltulajdonítása is a terhére róható.

Mészáros Géza

Az elkövető

Forrás: Police.hu

Gépkocsifeltörésről tett bejelentést a rendőrségre egy kisújszállási lakos ez év május 23-án reggel, miszerint aznapra virradóra az utcán parkoló kocsija ablakát ismeretlen betörte, de az autóból nem hiányzik semmi – tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

A rendőrök az adatgyűjtés során elszámoltattak egy budapesti lakost, akit az éjszaka folyamán a helyszín közelében igazoltattak. A férfi nem volt ismeretlen számukra, mivel előző nap, május 22-én három helyi boltból is lopott, ami miatt aznap már gyanúsítottként kihallgatták. A 25 éves férfi elismerte a bűncselekményt, továbbá elmondta, hogy lopta a nála lévő kerékpárt, amivel éppen az utcán közlekedett, mikor elszámoltatták a rendőrök.

A megrongált autó
Forrás: Police.hu

A lezárt kétkerekű jármű lakatját pedig egy másik feltört kocsiból eltulajdonított eszközzel távolította el. Abból az autóból tízezer forint értékben vitt el különböző tárgyakat, melyeket a jogsértőnél megtaláltak és lefoglaltak.  

A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vételéről határoztak és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

A Karcagi Rendőrkapitányság hat rendbeli lopás miatt folytat eljárást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában