Szoljon podcast

2023.05.11. 14:08

Keve kutya is segít biztonságosan közlekedni

„Öt másodperc. Hitek és tévhitek a biztonsági övről”. Május 11-én a Közlekedési Kultúra Napján a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőrfőkapitányság bűn- és balesetmegelőzési programokkal várja az érdeklődőket Szolnokon a Hild téren.

Turcsányi János

A programon a biztonsági öv fontossága lesz a fókuszban. Képünkön Dávid Mónika a Hild téren is kipróbálható biztonságiöv-szimulátor előtt

Fotó: Nagy Balázs

Csütörtökön 15 és 18 óra között bemutatók és interaktív előadások mutatják be, hogyan tudjuk megelőzni a közlekedési baleseteket. A megszólaló szakemberek "Csatlakozz" szlogennel idén a biztonsági öv életmentő szerepének bemutatására helyezik a hangsúlyt.

Nagyon, készültünk erre a napra. Minden lesz az Aba-Novák Kulturális Központ előtt, rendőr-, mentő- , tűzoltóautó- tudtuk meg Dávid Mónika rendőr őrnagytól a rendezvényszervezők szóvivőjétől. Mint elmondta a téren felállított színpadon 15 perces interaktív előadásokon igyekeznek a tanácsokat, információkat adni a lakosságnak arról, hogyan kerülhetjük el a közlekedési baleseteket.

 Délután három órakor egészen különleges bemutatóval kezdődik a program. A New Step Fitnesz tagjai táncos módon mutatják be, hogyan előzhetőek meg a balesetek. Ezt követően igazságügyi műszaki szakértő magyarázza el a biztonsági öv működésének logikáját, kiemelve, hogy az „nem csak egy csík, de adott esetben az életünk megmentője”.

 16 órakor rendőrorvos és mentőtiszt beszél a gyermekülés használatának fontosságáról, hasznáról, Sérülések vele és nélküle címmel. Őket a katasztrófavédelem szóvivője és baleseti helyszínelők követik a színpadon, akik megrázó történetekkel hívják fel a figyelmet, mennyire fontos, hogy mindent elkövessünk a megelőzés érdekében.

Megszólalnak majd súlyos közlekedési balesetek túlélői is, valamint Szilágyi Réka gerelyhajító olimpikon, aki elkötelezetten támogatja a hasonló rendezvényeket. 

A Hild térre kilátogatók találkozhatnak Keve kutyával is, aki megmutatja, hogyan segíthetnek a kiképzett kutyák a biztonságos közlekedés elsajátításában. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság biztonsági öv szimulátorral, imitált balesetei helyszínnel, bűn- és balesetmegelőzési játékokkal is várja az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában