Vádemelés

2023.05.04. 11:07

Kis híján halálra verte áldozatát egy jászkunsági férfi, mert az megszólalt

Életveszélyes koponyasérülést szenvedett egy kocsmai összeszólalkozás után egy 40 éves férfi. Az volt a bűne, hogy megszólalt.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Egy közbeszólással kezdődött még tavaly májusban egy majdnem halált okozó kocsmai verekedés az egyik jászkunsági kocsma teraszán. A 23 éves vármegyei férfi meglehetősen ittas állapotban egy ismerősével beszélgetett, amikor a szintén ott üldögélő 40 éves férfi beleszólt a csevegésbe. Ez olyannyira nem tetszett a fiatalabb vendégnek, hogy székéről is felpattant, odalépett a beszélgetésbe avatkozó férfihoz és kétszer ököllel arcon ütötte. A bántalmazott a padlóra zuhant. A többi vendég felsegítette, és a vádlott visszaült a helyére. Ám ezzel nem ért véget a történet, öt perc sem telt el, a fiatalabb férfi ismét odalépett a beszélgetésébe beavatkozóhoz, és újra meg akarta ütni, ám ebben megakadályoztak a jelenlévők, és az agresszív fiatalt kivezették a szórakozóhelyről. 

Nem adta fel, pár perc múlva a visszament.

– A korábban már bántalmazott férfi a szórakozóhelyről elindult haza, ám a vádlott utána ment, és a szórakozóhely kiskapujában – további szóváltás nélkül – nagy erővel arcon ütötte. Ennek következtében a sértett a földre esett, a fejét pedig a betonjárdába ütötte. Míg támadója a helyszínről távozott, az eszméletlen férfihoz mentőt hívtak. A bántalmazás következtében a sértett férfi több, töréssel, bevérzésekkel és zúzódással járó, életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett – tájékoztatott dr. Lánczi Rajmund, a Szolnok Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője. Hozzátette, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a 23 éves férfival szemben. Az ügyészség börtönbüntetést, és a közügyektől való eltiltást indítványozott a vádlottal szemben. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék dönt majd.

A férfi a képen látható betonjárdába ütötte be fejét, ami miatt súlyos koponyasérüléseket szenvedett
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában