Életet mentett

2023.05.18. 15:00

Riasztott a szén-monoxid érzékelő Szolnokon

Életet mentett a szén-monoxid érzékelő Szolnokon. A házban élőknek nem esett baja, bár a kivonuló hivatásos tűzoltók kimutatták a mérgező gáz jelenlétét.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

Szerda este Szolnok-Szandaszőlősön, egy Kertész utcai családi ház pincéjében található kazánházban indult be a szén-monoxid-érzékelő, riasztva az lakókat. A helyiségben egy gázkazán üzemelt. A szolnoki hivatásos tűzoltók teljes védőfelszerelésben műszeres méréseket végeztek a pincében, és kimutatták a mérgező gáz koncentrációját, ezért értesítették a gázszolgáltatót. A lakók az ingatlanban maradhattak, tájékoztatta hírportálunkat Németh Ádám vármegyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ebben az esetben nem történt sérülés, mert időben jelzett a gáz jelenlétét érzékelő eszköz. Egy ilyen készülékkel megelőzhető, hogy valaki szén-monoxid mérgezést szenvedjen, az eszköz hosszú évekre garantálja otthonunk biztonságát, így érdemes beszerezni.

A megvásárlásra érdemes szén-monoxid érzékelőkről a katasztrófavédelem listát is készített, mely honlapjukon elérhető, így mindenki biztonságosan működő, jó minőségű eszközt tud beszerezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában