Gonosz terv

2023.06.02. 11:25

Férfiakat ölelgetett a néptelen szolnoki utcákon, hogy leplezze sötét titkát

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás bűntette miatt indítványozta egy 33 éves szolnoki férfi letartóztatását. Az illető az ölelés módszerével egy éjjel két férfit is meglopott Szolnokon.

Mészáros Géza

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A rendelkezésre álló adatok szerint a 33 éves férfi idén május 16-án éjjel, Szolnokon, egy dohánybolt előtti területen egy férfit átölelve belenyúlt annak nadrágzsebébe és abból kivette a pénztárcáját, amelyben személyes iratok, bankkártyák, illetve mintegy háromezer forint készpénz is volt – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya.

Még ugyanezen az éjjelen a gyanúsított Szolnokon, a buszpályaudvar Kolozsvári út felöli bejárati részénél egy másik férfit felsegített a földről, és annak figyelmetlenségét kihasználva a kabátja zsebéből ellopta a 150 ezer forint értékű mobiltelefonját. A készüléket a rendőrség lefoglalta, azt a tulajdonosának visszaadta.

A férfi többszörösen is büntetett előéletű vagyon elleni, illetve vagyon elleni erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt, a most terhére rótt cselekményeket különös visszaesőként követte el. Legutóbbi büntetéséből 2021 szeptemberében szabadult.

A járási ügyészség indítványa szerint a különös visszaeső férfival szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Hivatkozott továbbá az ügyészség arra, hogy a férfi bejelentett munkaviszonnyal nem rendelkezik, cselekményeit 24 órán belül, két sértett sérelmére, hasonló módszerrel követte el, így esetében a bűnismétlése veszélye is fokozottan fennáll.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértve 2023. május 31-én a férfi letartóztatását elrendelte. A döntéssel szemben a gyanúsított és a védője is fellebbezett, így az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog végleges döntést hozni. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában