Ügyészség

2023.07.31. 19:00

Bud Spencerhez hasonlóan a szolnoki férfinak is problémája támadt a wc-csészékkel

Az eset azonban egyátalán nem hasonlít a híres színész Bűnvadászok című filjének történetéhez.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A Szolnoki Járási Ügyészség közveszély-okozás bűntette miatt indítványozta egy 57 éves szolnoki férfi letartóztatását - tájékoztatta hírportálunkat a vármegyei főügyészség sajtóosztálya.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi idén július 28-án délután előbb a jászberényi MÁV állomás férfi mosdójában a WC-csészébe WC-papír darabokat dobált, majd felgyújtotta azokat. A gyújtogatás során az ülőke kiégett és a WC-csésze is eltört. A tüzet perceken belül észlelték, és eloltották

Ezt követően a férfi felszállt a Budapest Keleti pályaudvar-Szolnok között közlekedő vonatra, ahol Újszász közelében bement az egyik vasúti kocsi mellékhelyiségébe és a fém WC-csészében papírhulladékokból tüzet gyújtott. A WC-ben elhelyezett füstérzékelő riasztotta a vonatvezetőt, majd a tüzet Szolnokon, az állomáson eloltották.

A férfi cselekményeivel közveszélyt idézett elő, valamint eddig meg nem határozott értékű kárt okozott a MÁV-nak.

A járási ügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára, valamint hajléktalan életmódjára figyelemmel fennáll a szökésének, elrejtőzésének veszélye. A férfi kihallgatása során további közveszélyokozások elkövetését is feltárta, így esetében fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a férfi letartóztatását, s úgy határozott, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) hajtsák végre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában