Szolnok

2023.07.19. 13:59

Megszüntette a hálapénzt elfogadó orvos munkaviszonyát a Hetényi

Mint azt korábban megírtuk, kedden őrizetbe vettek egy szolnoki orvost üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt. Az ügyben szerdán megszólalt a kórház is.

Molnár-Révész Erika

Forrás: hetenyikorhaz.hu

Kedden vették őrizetbe azt a szolnoki orvost, akit azzal gyanúsítanak, hogy május 31. és június 20. között a betegeitől 41 alkalommal fogadott el hálapénzt a kórházban nyújtott ellátásért. A kutatás során a nyomozók több mint 37 millió forintot, továbbá közel 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le. Az ügyben megkerestük a Hetényi Géza Kórházat, amely ma reagált kérdéseinkre.

– A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet munkatársai határozottan elutasítják a hálapénzt és visszaélésnek tekintenek minden ezzel kapcsolatos cselekményt. Éppen ezért az ügyben érintett orvos munkaviszonyát azonnali hatállyal megszüntettük – írta válaszában dr. Kudrjavcev Anatolij orvosigazgató.

Hozzátette, a hatóságok munkáját a rendelkezésre álló eszközökkel támogatja az intézmény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában