Bűntett

2023.08.15. 12:06

A földvári vadászt is meglepte, mire bukkant, amikor kinyittatta a csomagtartót

Gyanús autóra lett figyelmes aznap este.

Rimóczi Ágnes

Az orvvadászok az állatokat egy távcsöves puskával lőtték le

Forrás: Police.hu

Egy cibakházi és egy tiszaföldvári férfit gyanúsítanak azzal, hogy a tiszaföldvári vadásztársaság területén két őzgidát és egy mezei nyulat lőttek ki augusztus 14-én este. 

– Az elejtett vadakat a jármű csomagtartójába tették, nem sokkal később azonban a vadásztársaság hivatásos vadásza intézkedett az autó utasaival szemben. A járműben rábukkant a kilőtt állatokra, de talált egy távcsővel felszerelt vadászpuskát, több töltényt és lőszerhüvelyeket is. Ő értesítette a rendőrséget – számolt be az esetről Sipos-Kácsor Andrea. 

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint az egyenruhások megállapították, hogy egyik jogsértő sem tagja egyetlen vadásztársaságnak sem, nem rendelkeznek fegyvertartási engedéllyel, továbbá a lőfegyvert sem regisztrálták. 

– A 43 és a 45 éves férfit előállították a Tiszaföldvári Rendőrőrsre, és gyanúsítottként hallgatták ki. A Kunszentmártoni Rendőrkapitányság orvvadászat bűntett elkövetése miatt folytat nyomozást – hangsúlyozta a szóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában