Lebuktak

2023.08.05. 19:49

Annyi ételt vettek a lopott SZÉP-kártyával, hogy taxit kellet hívniuk a szolnoki tolvajoknak

Egy 30 fős családi főzéshez kellett az alapanyag.

Köllő Judit

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint április 13-án egy szolnoki lakos lépcsőházában elvesztette SZÉP-kártyáját. A tulajdonos a kibocsátó pénzintézethez fordult segítségért, ahol megtudta, hogy pár ismeretlen több mint 600 ezer forintnyi értékben vásárolt élelmiszert a kártyájával.

A rendőrök lenyomozták, hogy egy 23 éves szolnoki lakos találta meg a kártyát, aki a helyi piaccsarnokban az élettársával és édesapjával közösen költötték el az óriási összeget. Annyira sokat vásároltak, hogy végül taxit hívtak a több százezer forint értékű áru elszállításához. Később, a saját otthonukban kétfelé osztották a zsákmányt. A fiatalabbik férfi elmondta, hogy a vásárlás után 2 nappal 30 fős családi főzést szervezett, ezért a rendőrök az értékek egy részét tudták csak lefoglalni.

Jól bevásároltak az elkövetők
Forrás: Police.hu

A nyomozók készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki a trió tagjait, akik beismerő vallomást tettek.

A Szolnoki Rendőrkapitányság nyomozói az ügy vizsgálatát befejezték és a napokban elküldték az iratokat az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában