Döbbenetes

2023.08.01. 17:21

Előbb kalapáccsal ütötte, majd aludt rá párat, s inkább el is gázolta a szolnoki férfit

Korábban egy parkolóban bántalmazta, majd az út szélén gázolta el haragosát egy zagyvarékasi férfi, akit tettei következményeként most letartóztathatnak.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A Szolnoki Járási Ügyészség súlyos testi sértés és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indítványozta annak a zagyvarékasi férfinak a letartóztatását, aki ugyanazt a férfit először egy parkolóban bántalmazta, és szétverte annak autóját, majd később szándékosan el is gázolta. Az üggyel kapcsolatban a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség tájékoztatta hírportálunkat.

– A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy korábbi nézeteltérés miatt július 28-án este, Szolnokon személygépkocsival szándékosan nekihajtott egy másik férfinak, aki az úttest bal oldalán állt, az út szélén parkoló személygépkocsija nyitott ajtaja és a gépjármű között. Az ütközés következtében a férfi a gépjármű ajtajának nyomódott, majd onnan az őt elgázoló személygépkocsi motorháztetőjére esett, és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett – részletezte dr. Ocsovai Ágnes.

A főügyészség  sajtószóvivője hozzátette: a gyanúsított férfi korábban, ez év május 7-én, az esti órákban Szolnokon egy áruház parkolójában egy kalapáccsal betörte a most elgázolt férfi személygépkocsijának ablakát, az ajtót kinyitotta, majd a vezetőülésben ülő férfi lábát a kalapáccsal megütötte. Ezután az arcát ököllel ütötte, s végül a férfit kirángatta az autóból, miközben egy kést is a kezében tartott. Mindezek után a nála lévő kalapáccsal a gépkocsit több helyen összetörte.

A bántalmazott férfi a cselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló, könnyű testi sérüléseket szenvedett, az autóban egy-másfél millió forint kár keletkezett 

– mondta el a szóvivő.

Kiderült, hogy a férfi erőszakos cselekmény miatt már büntetett, és jelenleg is több, erőszakos jellegű cselekmény miatt folyik vele szemben büntetőeljárás. A járási ügyészség az indítványában hivatkozott mind a bűnismétlés, mind a bizonyítás megnehezítésének veszélyére, és megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés veszélyét is a férfi esetében.

A nyomozási bíró az ügyészség indítványával egyetértett és elrendelte a férfi letartóztatását. A döntéssel szemben a férfi és a védője is fellebbezett, így az ügyben végleges döntést a Szolnoki Törvényszék hoz majd

 – tette hozzá végül dr. Ocsovai Ágnes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában