Felkészülés

2023.09.21. 06:55

Megkezdődött az oktatás, bűnmegelőzési vizsgára készítik fel a jászsági időseket

Nyolc hónapon keresztül havi egy alkalommal különböző prevenciós programokon vehetnek részt az idősek Jászberényben – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Mészáros Géza

A nyolc hónapon keresztül zajló prevenciós programsorozat nyitóünnepségére a napokban került sor

Forrás: Police.hu

A Jászberényi Rendőrkapitányság és a Jászberény Városi Önkormányzat Idősügyi Tanács szervezésében indult az Idősek Bűnmegelőzési Akadémiája. A nyolc hónapon keresztül zajló prevenciós programsorozat nyitóünnepségére a napokban került sor a jászberényi Civil Házban. A programnyitón és az első prevenciós délutánon 48 helyi idős vett részt.

Az áprilisig havonta egyszer megtartandó rendezvényen a rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere az idősek sérelmére elkövetett csalások, kiemelten az online csalások módjaira hívta fel a figyelmet interaktív előadás keretében. Az ezt követő Police Coffee-n egyénileg és csoportosan is beszélgethettek a szakemberekkel az érdeklődők, akik a program részét képező egészségügyi szűrésen is részt vehettek.

A programsorozat végén az idősek vizsgát tehetnek, és egy biztonságtechnikai ajándékkal lesznek gazdagabbak, valamint a rendőrség egy tanúsítvánnyal jutalmazza a minden egyes programon résztvevőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában