Eltérő véleményen voltak

2023.10.04. 18:15

Elfajult a bértárgyalás, 52 centi hosszú kardot rántott a boldogi férfi

Kardot ragadott, hogy 5 ezer forintos munkabérét behajtsa egy boldogi férfi, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Karddal próbálta behajtani a munkabértartozást egy boldogi férfi. Az eset még tavaly novemberben történt, a Jászberényi Járási Ügyészség önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat.

– A vádirat szerint a boldogi férfi 2022. november 24-én, késő délután személygépkocsival jelent meg ismerőse jászfényszarui házánál – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője.

A ház előtt beszélgetve, szó szót követett és a férfi felszólította ismerősét, hogy adja meg az 5 ezer forintos munkabér tartozását.

– Mivel a férfi tagadta, hogy tartozna, a pénzt követelő elővett a gépkocsijából egy 52 centiméteres pengehosszúságú kardot, és azzal a másik férfi felé szúrt – közölték.

Ismerőse kézzel elhárította a mozdulatot, a mellkasán mindössze egy 8 napon belül gyógyuló karcolás emlékeztette az esetre.

– A megtámadott férfi kiütötte a másik kezéből a kardot, ezután a földre kerültek, és itt a pénzt követelő többször, kis erővel, ököllel megütötte a másikat – részletezte az esetet dr. Ocsovai Ágnes. 

Ahogy megtudtuk, a járási ügyészség a büntetlen férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint a próbaidő alatt a férfi pártfogó felügyelet alá helyezésére, továbbá a kard elkobzására tett indítványt a vádiratában. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság dönt, tájékoztatta hírportálunkat a vármegyei főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában