Vádemelés

2023.10.11. 18:48

Kiürült a tank, ezért erőszakkal vette el utasa telefonját a kiséri fiatal, hogy abból tankoljanak

A hazafelé úton fogyott ki a benzin egy jászkiséri férfi autójából, az utasa telefonját eladva próbált pénzt szerezni. A Jászberényi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat.

Pakainé Pusztai Nóra

Ezzel az autóval utazott a sértettel a 21 éves jászkiséri férfi és barátja

Forrás: Police.hu

Az utas telefonját erőszakkal elvették, áron alul eladták és abból tankoltak Jászladányon. Dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője részletezte, a vádirat szerint a 21 éves jászkiséri férfi 2023. március 10-én, Jászberényben személyautóval közlekedett utasként, amikor a sofőrrel meglátták a vasútállomás előtt tartózkodó fiatalt, akinek felajánlották, hogy hazaviszik Jászladányra.

A jászladányi férfi beszállt hozzájuk és 2.000 forintot odaadott nekik, amiből tankoltak. Jászapátira érve azonban kifogyott az autóból a benzin, mire a 21 éves férfi először megpróbált pénzt szerezni, de miután sikertelenül járt, felszólította az utast, hogy adja át 80 ezer forint értékű telefonját.

– A jászladányi fiatal ezt megtagadta, és elindult, hogy akkor inkább gyalog megy haza, azonban a 21 éves férfi őt a ruhájánál fogva visszarángatta, és már emelt hangon követelte tőle a telefont, arra hivatkozva, hogy „nem ez volt megbeszélve”.

A mobilt végül elvette, majd 15 ezer forintért eladta

– magyarázta.

A telefont a rendőrség az eljárásban lefoglalta és a tulajdonosnak visszaadta.

– A járási ügyészség a büntetlen fiatallal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre, és a telefonért kapott összeg erejéig vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában – közölte a sajtószóvivő.

Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában