Pénzt akart

2023.10.06. 16:30

Lopni tanította hatéves kisfiát a vasútállomáson dulakodó szolnoki férfi

A rablás mellett kiskorú veszélyeztetéséért is felelnie kell annak a 28 éves, többszörösen büntetett szolnoki férfinak, aki a vasútállomáson bántalmazott egy idősebb férfit azért, hogy pénzt zsákmányoljon tőle.

Molnár-Révész Erika

Ezen a helyen, a szolnoki vasútállomás kis várótermének padján ült a sértett, amikor megtámadták

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

Még tavaly októberben, a déli órákban sétált be 6 éves kisfiával a szolnoki vasútállomás kis váróterébe a 28 éves helyi férfi. Egy 50 éves, szintén szolnoki lakost szemelt ki célpontnak. 

A fiatalabb férfi megszólította a váróterem padján ülő másikat, majd arra hivatkozva, hogy van egy közös ismerősük, két alkalommal is pénzt kért tőle, hiába. Ekkor a 28 éves férfi ököllel arcon ütötte a sértettet, aki védekezésképpen visszaütött, majd dulakodni kezdtek. Ezt kihasználva a gyermek ellopta az idősebb férfi padon lévő 100 ezer forint értékű mobiltelefonját. A verekedés az utascsarnokban fejeződött be, végül a támadó és a fia elmentek a vasútállomásról. A 50 éves férfi a bántalmazás következtében az ajkán és a fején 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A 28 éves elkövetőt végül elfogták a rendőrök, a mobiltelefont lefoglalták visszaadták a tulajdonosnak. 

– A járási ügyészség a többszörösen büntetett férfival szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, és közügyektől való eltiltásra tett indítványt, továbbá eltiltaná minden olyan jellegű foglalkozástól és tevékenységtől, mely 18 év alatti személy nevelését, felügyeletét, gondozását jelentené. Emellett a szülői felügyeleti jogának megszüntetését is indítványozta – tájékoztatott dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. Hozzátette, az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában