Megelőzés

2023.10.22. 16:30

Traffiboxszal fékezik meg a falvai száguldozókat

Kezdődhet a munka, elfogadták a beruházáshoz az árajánlatot.

Kovács Berta

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Walczer Patrik

Az önkormányzat célkitűzései között szerepel a település közlekedésbiztonságának növelése, különös tekintettel a várost átszelő, jelenős forgalmat bonyolító 442-es fűútra. Mint korábban mi is hírül adtuk, a testület a gyakori sebességtúllépés visszaszorítása érdekében egy Traffibox létesítéséről döntött, melyet önerőből valósítanak meg.

Az önkormányzat ez ügyben egyeztetett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal, valamint a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vármegyei igazgatóságával, majd ajánlatokat kért be az eszközbeszerzésre és a Traffibox telepítéséhez szükséges építmény kivitelezési munkálataira.

A beérkezett ajánlatot a csütörtökön megtartott soros képviselő-testületi ülésen tárgyalták és elfogadták. A telepítés költsége három és fél millió forintos beruházást jelent. Ezt még növeli a közműszolgáltatók részéről előírt szakfelügyelet ára, a mérőórák ára és a közműfejlesztési hozzájárulások, valamint egyéb járulékos költségek. A beruházás mindenestül így hatmillió-hétszázötvennégyezer forinttal terheli az önkormányzat kasszáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában