Elfogták

2023.11.21. 19:55

Kalapáccsal rontott mankóval bicegő nagyapjának a jászapáti fiatalember, mert nem kapta meg, amit akart

Az unoka folyamatosan pénzt követelt a papától, akinek a házát is szétverte.

Mészáros Géza

Nem először követelt pénzt nagyapjától a fiatalember

Forrás: Police.hu

Egy Jászapátiban élő fiatalember kalapáccsal követelt pénzt az őt felnevelő nagyapjától. Korábban szétverte a háza berendezését, a mozdítható ingóságokat pedig eladta. A rendőrök őrizetbe vették az agresszív unokát. Az ügyről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

Az eddigi információk szerint egy 19 éves jászapáti fiatalember pénzt kért a 65 éves nagyapjától ez év november 20-án. A papa ötezer forintot adott az unokájának, aki azonban kevesellte ezt, és további tízezret követelt a felmenőjétől, eredménytelenül.

A fiatal fiú ekkor egy kalapáccsal megfenyegette a nagyapját, és üvöltözött vele, mondván, hogy a házában kárt tesz, és őt is megveri. Ám a papa ezek után sem adott pénzt, emiatt az unokája valóban megrongálta az ablakokat.

A megrettent idős ember a mankójával kibicegett az udvarra, ahová az unokája is követte, és tovább fenyegette, majd a kalapáccsal rácsapott a védtelen idős férfi kézfejére. Ezután a nagyapa odaadott a követelőző unokájának még tízezer forintot, a fiatalember pedig a kalapácsot eldobva távozott a helyszínről.

A kalapáccsal nem csak nagyapját bántotta, az idős férfi házában is kárt tett
Forrás: Police.hu

Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök rövid időn belül elfogták az elkövetőt, akit rablás bűntett miatt hallgattak ki. A nyomozók azonban nemcsak egy bűncselekménnyel gyanúsították meg a fiatalembert.

Az elmúlt három évben ugyanis havonta megtörtént, hogy a fiatal erőszakkal és fenyegetéssel követelt pénzt a nagyapjától. Kiderült, hogy amikor a papa nem adott pénzt, az unokája dühében rendszeresen tönkretette az ingatlan berendezési tárgyait.

Mindemellett a fiú ez év november 18-án délután a társával – akinek elszámoltatása még folyamatban van – a nagypapa házának fürdőszobájából három csaptelepet lopott el, továbbá magukkal vittek egy televíziót és egy elöltöltős mosógépet is. A nyomozók ezért zsarolás és lopás bűntettét is a fiatal férfi terhére rótták.

A nyomozó hatóság őrizetbe vette a fiatalembert, és kezdeményezte letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában