Még nem végleges

2023.11.24. 15:52

Letartóztatták a saját nagyapjára kalapáccsal támadó jászapáti férfit

Rablás, zsarolás és lopás is szerepel a 19 éves jászapáti férfi bűnlajstromán, aki a nagyapjára kalapáccsal támadt. A Jászberényi Járási Ügyészség a letartóztatását indítványozta.

Pakainé Pusztai Nóra

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shuterstock.com

Mint arról korábban hírportálunkon már beszámoltunk, egy 19 éves jászapáti férfi már több éve rendszeresen követelt fenyegetésekkel, erőszakkal a nagyapjától pénzt, korábban is szétverte a nagyapa házának berendezési tárgyait, illetve különböző vagyontárgyakat lopott el az idős férfitől.

– November 20-án, 5 óra körül a férfi ismét pénzt akart kérni Jászapátin a vele egy házban élő nagyapjától. A nagyapa ekkor adott neki 5.000 forintot, de az unoka rövid időn belül további 10.000-et követelt, mire az idősebb férfi azt válaszolta, hogy nem tud neki többet adni. Erre az unoka dühös lett, magához vett egy kisebb kalapácsot, amivel összetörte a csillárt a konyhában és az előtérben, közben ordított a nagyapjával és tőle pénzt követelt – részletezte az esetet dr. Ocsovai Ágnes, vármegyei ügyészségi szóvivő.

A nagyapa félelmében menekülni próbált, míg az unoka a kalapáccsal több ablakot is kivert, további szóváltásba keveredtek, majd a fiatalember a szerszámmal megcsapta a másikat.

– Az unoka addig követelte ütésre emelt kézzel a pénzt, míg végül az idősebb férfi további 10.000 forintot adott neki, amivel ő a helyszínről távozott – tette hozzá.

Az ügyészség indítványában a már büntetett férfi esetében megalapozottnak látta a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, illetve a régóta tartó, több bűncselekmény sorozatból álló cselekményeire tekintettel a bűnismétlés veszélyét is. A bíróság az ügyészség indítványával egyetértett, és november 23-án elrendelte a gyanúsított letartóztatását, melyet ő tudomásul vett, védője azonban nem volt jelen, így a döntés még nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában