A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja

2023.11.28. 18:00

„Megrázó, ugyanakkor elgondolkodtató” – előadás a családi erőszakról Szolnokon

A nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából szakmaközi találkozót tartottak Szolnokon november 28-án. A Kaméleon Színtársulat közreműködésével A hallgatás öl című, családon belüli erőszakot feldolgozó színházi előadásra és kölcsönös párbeszédre invitálták a meghívottakat.

Pakainé Pusztai Nóra

A Kaméleon Színtársulat közreműködésével, családon belüli erőszakot feldolgozó előadást láthattak a résztvevők

Forrás: Police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából a jelzőrendszeri tagok, valamint gyermek- és ifjúságvédelmi felelősök részvételével november 28-án rendhagyó szakmaközi találkozót kezdeményeztek Szolnokon. 

– A szervezők a Halkan című fotókiállításra, valamint a Kaméleon Színtársulat közreműködésével A hallgatás öl című, családon belüli erőszakot feldolgozó fórum színházi előadásra és az azt követő szakmaközi egyeztetésre, kölcsönös párbeszédre invitálták a meghívottakat – közölték a police.hu-n.

A programnak a Szőlőszem Ifjúsági Közösségi Tér adott otthont. 

A Halkan című kiállítás a helyszínen megtekinthető
Forrás: Police.hu

– „Megérintett…” „Teljesen a hatása alá kerültem…” „Megrázó, ugyanakkor elgondolkodtató volt.” – hangoztak el a visszajelzések a színdarabról. 

Szabóné Hegedűs Dóra, a Szolnoki Áldozatsegítő Központ koordinátora, valamint Sándorné Pólik Róza, a Regionális Krízisambulancia munkatársa tartott tájékoztatást az áldozatsegítés lehetőségeiről, végül Vojter-Szabó Zita rendőr alezredes hívta fel a figyelmet az együttműködés és a jelzőrendszer fontosságára.

A Halkan című kiállítás december 1-jéig (péntek) 14–19 óra között a helyszínen megtekinthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában