Riasztás

2023.12.14. 13:37

Pánik a szolnoki óriáskeréknél: a tűzoltók és a rendőrök is a helyszínre vonultak

Egy kétségbeesett járókelő riasztotta a hatóságot, miután meglátott valakit felmászni a Szolnok belvárosában működő óriáskerékre.

Köllő Judit

Pillanatok alatt megfagyott a vér abban a járókelőben, aki a Szolnok belvárosában, néhány hete felépült óriáskerék tetején látott egy nőt, aki épp mászott felfelé az óriási szerkezeten csütörtökön kora délután...

óriáskerék, tűzoltók, pánik
Nagy volt a riadalom Szolnok belvárosában
Fotó: Mészáros János

A bejelentést követően a rendőrök és a tűzoltók is kivonultak a helyszínre.

A Jász-Nagykun Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy pánikra semmi ok, nem egy civil mászott fel a kerékre, hanem mindössze egy dolgozó tartózkodott a monumentális építményen, mégpedig azért, hogy megjavítsa a meghibásodott világítást.

Népszerű a szolnokiak körében a harminc méteres monstrum

A Jászkürt utca és a Hotel Pelikán parkolója közelében idén harmadik éve felállított szerkezet népszerű a szolnokiak körében. A Szolnok Eye névre hallgató városnéző óriáskerék harminc méter magasra viszi fel a bátor vállalkozókat. A népszerű látványosságot Szlovákiában gyártották, melynek tetejéről gyönyörű látvány tárul elénk a vármegyeszékhelyről.

Mint ahogy korábban is írtuk, az, hogy mennyi ideig forog a városban az óriáskerék, egyelőre még nem tudni. A korábbi tapasztalatok szerint december végéig biztos, január végéig elképzelhető, de akár még februárban is működhet a kerek szerkezet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában