Látványosság

2023.12.02. 20:12

Szombat estére állították fel a Szolnok Eye óriáskereket

A körbe forgó méretes szerkezet kedvelt látványossága, illetve különleges látványt nyújtó téli eleme a jászkunsági vármegyeszékhelynek.

Mészáros Géza

Az óriáserék

Fotó: Mészáros Géza

Egymást követő harmadik évben állították fel Szolnok belvárosában a Szolnok Eye névre hallgató városnéző óriáskereket. A Szlovákiában gyártott építmény harminc méter magasra viszi fel a bátor vállalkozókat, amely az eddigi tapasztalatok szerint kedvelt látványossága, illetve különleges látványt nyújtó eleme a jászkunsági vármegyeszékhelynek.

A Jászkürt utca és a Hotel Pelikán parkolója környezetében szombaton estére felállított óriáskereket a szolgáltatója hamarosan üzembe helyezi, a sötétedés után kivilágítja, de használata időjárás függő.

Hogy mennyi ideig forog a városban a Szolnok Eye óriáskerék, azt egyelőre nem tudni. A korábbi tapasztalatok szerint december végéig biztos, január végéig elképzelhető, de akár még februárban is működhet a kerek szerkezet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában