Frissítve

2023.12.21. 18:06

Halálos vonatbaleset Martfűnél: az autó sofőrje beszorult a járműbe - galériával

Ismét vasúti átjáróban történt baleset, ezúttal Martfűnél. A helyszínelés és a műszaki mentés alatt pótló buszok szállítják az utasokat.

Kovács Berta

Itt történt a baleset

Forrás: Donka Ferenc

Frissítés - 19:28

Összeütközött egy motorvonat és egy személyautó Martfű közelében csütörtök délután, a gépkocsi vezetője meghalt – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Az elsődleges információk szerint az autó sofőrje nem adta meg az elsőbbséget
Fotó: Donka Ferenc

A tájékoztatás szerint a vonat Martfűről Tiszaföldvár felé haladt. A baleset a Zsófia-halom út és a vasút kereszteződésében történt, az elsődleges információk szerint azért, mert az autó sofőrje nem adta meg az elsőbbséget a szerelvénynek. A motorvonaton kilencen utaztak, ők nem sérültek meg – közölték. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a vasúti közlekedés szünetel, a 442-es főút forgalma zavartalan.

Frissítés - 18:42

A MÁVINFORM tájékoztatása alapján Martfű és Tiszaföldvár között a Szolnokról Szentesre 15:54-kor elindult személyvonattal (7216) ütközött a szóban forgó autó.  A helyszínelés és a műszaki mentés várhatóan 19 óráig tart, ez alatt az idő alatt Martfű és Tiszaföldvár között a Volánbusz menetrendszerinti járataival (4620, 4621) lehet utazni, amelyek Tiszaföldváron a vasútállomásra is betérnek. A Szolnok-Szentes vonalon 30-60 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

Korábban írtuk:

Összeütközött egy személyautó és egy motorvonat Martfű és Tiszaföldvár között, a Zsófia Halom úti, andráskereszttel jelzett vasúti átjáróban csütörtökön kora este. A tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, melybe egy ember beszorult, őt az egység emeli ki a járműből.

A baleset miatt Martfű és Tiszaföldvár között szünetel a vasútforgalom, az utasokat a helyszínelés és a műszaki mentés befejezéséig pótló buszokkal szállítják majd, adta hírül a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában