Példás együttműködés

2024.02.08. 11:23

Az összefogás mentette meg az idős nő életét, a tűzoltók emelőkosárral mentették ki a lakásból

A szomszéd lélekjelenléte, a tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozása, és a mentők szakértelme is kellett ahhoz, hogy ne történjen tragédia, amikor egy idős szolnoki asszony éppen az ajtaja előtt esett el, eltorlaszolva azt a segítségnyújtók elől.

Molnár-Révész Erika

A tűzoltók emelőkosaras autóval érkeztek a helyszínre, a 3. emeleti ablakon át jutottak el a bajbajutott asszonyhoz

Fotó: Molnár-Révész Erika

Szirénáktól volt hangos csütörtök reggel a Városmajor út környéke. Az egyik Bacsó Nándor utcai társasházhoz két tűzoltóautó és egy mentő érkezett. A környékről többen összegyűltek és döbbenten nézték, amint a tűzoltók emelőkosárral felemelkedve betörik egy harmadik emeleti lakás hátsó ablakát. 

– Szerintem itt nagy lehet a baj, úgy vélem, az a lakó már nem élhet, a szomszédok a szagok miatt hívhatták ki a tűzoltókat, akik nem tudtak máshogy bemenni – találgatott a helyszínen az egyik, eseményeket követő fiatalember. 

Szerencsére nem történt ekkora tragédia – tudtuk meg Kisnémet Tamástól, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjétől. 

A tűzoltók mellett a mentők is a helyszínen voltak, akik végül kórházba szállították az idős hölgyet
Fotó: Molnár-Révész Erika

– A szomszéd tett bejelentést, ugyanis meghallotta az idős asszony segélykiáltásait, próbált volna bejutni, de nem tudott, ezért tárcsázta a segélyhívót. A kollégák a harmadik emeleti ablakon át bejutottak a lakásba, ahol egy ajtó előtt fekvő idős hölgyet találtak. Elmozdították, így tudtak a mentők bejutni, majd a lakót csonttörés gyanújával kórházba szállították – tájékoztatott az esetről a helyettes szóvivő. 


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában