Mi lesz a sorsa?

2024.02.12. 13:55

Egy jó ideig még biztosan házi őrizetben marad a szolnoki hálapénzes orvos – így áll most az ügye

Bár az előzetesből kiengedték, jelenleg lakóhelyhez kötött bűnügyi felügyelet alatt áll az a korábban a Hetényi Géza Kórházban dolgozó orvos, akit tavaly nyáron vettek őrizetbe üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának megalapozott gyanúja miatt.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztráció

Fotó: Gettyimages.com

Tavaly decembertől már otthon, házi őrizetben várja sorsának alakulását az a szolnoki orvos, akit azzal gyanúsítanak, hogy tavaly májusban és júniusban csak a nyomozati megfigyelése alatt nem kevesebb mint 41 alkalommal fogadott el nagy értékű hálapénzt pácienseitől. Az ügy kirobbanásáig köztiszteletben álló doktor júliusban került előzetes letartóztatásba egy hónapra, majd azt három hónappal meghosszabbította a Szolnoki Törvényszék. Az orvos így decemberben szabadult az előzetes letartóztatásból. Az ügy még mindig nyomozati szakaszban van, jelenleg a bizonyítási eljárás zajlik.

– A gyanúsított jelenleg az ügyészség indítványa alapján lakóhelyhez kötött bűnügyi felügyelet alatt áll, a Szolnoki Törvényszék végzése szerint 2023. december 7. napjától az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb április hetedikéig – tájékoztatta hírportálunkat dr. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője. 

Mint megtudtuk, az ügyben a következő lépés a vádirat benyújtása lesz az ügyészség részéről. 

Mint azt korábban megírtuk, a köztiszteletben álló orvost tavaly júliusban tartóztatták le, amikor már közel egy hónapja figyelték a nyomozók, csak ez idő alatt 41 alkalommal fogadott el hálapénzt a páciensektől annak ellenére, hogy állami egészségügyi jogviszonyban járt el. A nála tartott házkutatás során több mint 37 millió forintot, továbbá közel 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le a rendőrök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában