Nincs helye fellebbezésnek

2023.07.27. 12:53

Itt a fordulat: mégis letartóztatták a hálapénz elfogadásába belebukott szolnoki orvost!

Mégis rács mögé került az az orvos, akit 41 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsítanak, ám őrizetbe vételének másnapján szabadon engedték.

Kovács Berta

Az orvos korábban a szolnoki Hetényi Géza Kórházban dolgozott, munkaviszonyát azonban megszüntette az intézmény

Fotó: Nagy Balázs

Múlt hét kedden vették őrizetbe azt a szolnoki orvost, akit azzal gyanúsítanak, hogy május 31. és június 20. között a betegeitől 41 alkalommal fogadott el hálapénzt a szolnoki Hetényi Géza Kórházban nyújtott ellátásért. A kutatás során a nyomozók több mint 37 millió forintot, továbbá közel 10 millió forint értékű valutát, mobiltelefonokat, ékszereket, üres és készpénzt tartalmazó borítékokat foglaltak le tőle.

Az ügyben a nyomozásfelügyeletet ellátó Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, ám a Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája ezt nem rendelte el, így a gyanúsítottat múlt szerdán délután szabadon engedték.

Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya azonban most jelentős fordulatról tájékoztatott: a Szolnoki Törvényszék másodfokon eljáró tanácsa július 26-án meghozott határozatával megváltoztatta az elsőfokon eljárt nyomozási bíró végzését, és egy hónapra elrendelte az orvos letartóztatását.

A másodfokú bíróság álláspontja szerint a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani annak fényében, hogy az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyúak, büntetési tételük 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés, és ezeket sorozatosan követte el a gyanúsított. Ezen kívül az orvos feltehetően jelentős vagyonnal rendelkezik, amely biztosíthatja számára, hogy a büntetőeljárás alól megpróbálja magát kivonni.

A másodfokú bíróság azt is megállapította, hogy az eljárás jelen szakaszában feltételezhető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban részt vevő más személyt vagy személyeket jogellenesen befolyásolna, tárgyi bizonyítási eszközt, vagy vagyonelkobzás alá eső dolgot rejtene el.

A másodfokú bíróság döntése ellen nincs helye fellebbezésnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában