Börtönbe kerülhet

2024.02.29. 19:00

Elképesztő: tíz tonna hulladékot borított le illegálisan egy férfi Abádszalók külterületén

A Tiszafüredi Járási Ügyészség vádat egy 42 éves, kiskörei férfival szemben, aki több tonna hulladékot borított az út mellé Abádszalókon.

Mészáros Géza

Több teherautónyi hulladékot borított le az út mellé egy férfi illegálisan, börtönt kaphat érte. A büntetőügy részleteiről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya számolt be hírportálunknak.

A külterületen elhelyezett hulladékok 
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a férfi 2023. szeptember 28-án délelőtt traktorral és a hozzá kapcsolt pótkocsival háromszor is fordult, mire a mintegy tíz köbméternyi építési-bontási hulladékot, vályog-, beton-, és tégla törmeléket, valamint műanyag csomagoló anyagokat kihordta Abádszalók külterületére, és ott leborította a földre.

A férfi által kihordott hulladéknak a tömege meghaladta a tízezer kilogrammot.

Az ügyészség a már büntetett férfival szemben letöltendő börtönbüntetés kiszabására, valamint közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában, továbbá indítványozta a férfival szemben korábban kiszabott, de próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának elrendelését is.

Az ügyben a Tiszafüredi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában