Rendőrkézen a bűnöző

2024.02.28. 09:36

Elfogták a jászkunsági online csalót

A törökszentmiklósi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy kerecsendi férfit, aki felhasználói adatokat megszerezve az interneten vásárolt két sértett kárára.

Szoljon.hu

Egy törökszentmiklósi lakos tett bejelentést a rendőrségen még tavaly nyáron, hogy egy ismeretlen megszerezte az egyik online fizetésre szolgáló oldalon a felhasználói adatait, majd öt alkalommal vásárolt és fizetett a bankkártyájával összesen 22 500 forint értékben. A rendőrök a nyomozás során eljutottak egy kerecsendi lakoshoz, akit 2024. február 23-án a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgattak ki – írja a police.hu.

online csaló, online csalás, internet
Illusztráció
Forrás: Getty Images

A megalapozott gyanú szerint egy másik csalás is a 32 éves férfi terhére róható: 2023. szeptember 25-én egy jászapáti lakos egy online áruház oldalához tartozó felhasználói adatainak megszerzésével vásárolt 13 145 forint értékben. Ekkor a sértett még időben észlelte, hogy egy ismeretlen próbálta megkárosítani, és leállította a rendelést, így visszakapta a pénzét.

A kerecsendi férfi mindkét esetben beismerő vallomást tett. A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság az ügyek egyesítését követően kétrendbeli információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt folytat eljárást ellene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában