Szoljon podcast

2024.02.24. 17:59

Vojter-Szabó Zita: Mindig legyünk körültekintőek a világhálón, ha a személyes adatainkról van szó

Továbbra is gyakoriak az internetes csalások. A világhálón kiadott személyes információk veszélyeire nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. A Szoljon.hu legújabb podcastjében azonban Vojter-Szabó Zita rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága Bűnmegelőzési Osztály vezetője azonban igyekszik tanácsokkal, példákkal segíteni a megelőzést.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

Az online csalások korát éljünk és hiába a sok figyelmeztetés, időről-időre akadnak olyanok, akik netes csalók hálójába keverednek. Közkedvelt téma a romantikus vagy vásárlással kapcsolatos átverés, a lényeg pedig mindig ugyanaz: a hirtelen pánik és krízishelyzet hatására kialakult érzelmi és mentális válságot kihasználva jutnak pénzügyi adatokhoz, pénzhez a csalók.

Vendégünk: Vojter-Szabó Zita
Fotó: Daróczi Dorottya / Forrás:  AFP / Frankhoemann/Sven Simon

Vojter-Szabó Zita rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága Bűnmegelőzési Osztály vezetője gyakorlati példákon keresztül igyekszik segítséget nyújtani az átverésekkel szemben. Emellett további hasznos tippeket is megosztott a témában. A szakemberrel Daróczi Dorottya rádiós szerkesztő beszélgetett.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában