Tolvajtempó

2024.03.19. 19:55

Álmából keltették fel a rendőrök azt a tiszaszőlősi férfit, aki két autót is elkötött

A tiszafüredi rendőrök őrizetbe vettek egy tiszaszőlősi férfit, aki egymás után két autót is elkötött, majd mindkettőt hátrahagyva nyugovóra tért otthonában. Békés álmából az egyenruhások keltették fel.

Molnár-Révész Erika

Egy tiszaszőlősi ház előtt parkoló autót lopott el a gyanú szerint a napokban egy helyi férfi, majd egészen Szolnokig furikázott a kocsival, melyet a Zagyva-híd aluljárójában hagyott.

Nem sokáig bírhatta azonban a gyaloglást, ugyanis a városban is elkötött egy kocsit, amiben benne maradt az indítókulcs. Az újabb lopott autóval Jászladányba hajtott, ahol felkereste egyik barátját. Megkérte, hogy vigye haza, és a továbbiakban a cimbora vezessen. Útközben azonban egy földes úton elakadtak, ezért a kocsit otthagyták, és gyalog mentek hazáig.

Ezt az autót már visszafelé, Szolnokról lopta el a tolvaj, de barátjával együtt elakadtak a kocsival a földes úton 
Forrás: Police.hu

– A helyi rendőrök március 18-án reggel a tiszaszőlősi férfi lakásán kezdték a szolgálatot, elfogták a két férfit, és előállították őket a Tiszafüredi Rendőrkapitányságra. A nyomozók megállapították, hogy a kocsikat elkötő 21 éves fiatalembert a Tiszafüredi Járásbíróság eltiltotta a vezetéstől, ezért kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntettének, és kétrendbeli járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. 30 éves barátját szintén eltiltották, őt járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség gyanúja miatt hallgatták ki. Elmondása szerint nem tudta, hogy olyan kocsit vezet, ami nem épp legális formában került ismerőséhez – tájékoztatott András Hunor Lehel százados.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hozzáttete, a nyomozók a 21 éves gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában