Mindent vitt

2024.04.05. 09:30

Készpénz mellé kéziszerszámokat, bankkártya mellé gázpalackot is lopott a tiszapüspöki férfi

A törökszentmiklósi rendőrök a tiszapüspöki polgárőrök segítségével kapták el a helyi betörőt.

Mészáros Géza

A törökszentmiklósi rendőrök rövid időn belül elfogták azt a betörőt, aki egy tiszapüspöki ingatlanból lopott különböző tárgyakat, közel félmillió forint értékben. Az ügyről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya tájékoztatta hírportálunkat.

A törökszentmiklósi rendőrök és a tiszapüspöki polgárőrök közösen derítették fel a bűncselekményt, így a sértett (balra) kára részben megtérült

Egy idős tiszapüspöki férfi gondtalan álmából ébredt ez év március 29-én, amikor azt tapasztalta, hogy tárva-nyitva a bejárati ajtó. Ezt követően észlelte, hogy valaki járt a házban, és onnan készpénzt, bankkártyát, mobiltelefont és egyéb értékeket vitt magával. A hívatlan vendég a melléképületet is kirámolta, abból kéziszerszámokat, fúrógépet, sarokcsiszolót, gázpalackot és csiszológépet tolt el egy talicskában. Közel félmillió forintos kára keletkezett a sértettnek.

A kamerafelvételek elemzése során a törökszentmiklósi rendőrök – a tiszapüspöki polgárőrök segítségével – azonosították a lopás feltételezett elkövetőjét, akit még a bejelentés napján elfogtak és előállítottak a rendőrkapitányságra. A nyomozók a 36 éves helyi férfit lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, tettét beismerte. A mobiltelefon, pénz, és bankkártya kivételével a gyanúsított lakásán megtartott kutatás során a lopott holmikat megtalálták és lefoglalták a rendőrök, így a kár java része megtérült.

A lopott tárgyak. Az elkövető közel félmillió forintos kárt okozott a sértettnek
Forrás: Police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában