Jászberény

2024.05.26. 12:30

Bántalmazással vádolta testvérét egy férfi, aki később vádlóból vádlottá vált

A Jászberényi Járási Ügyészség hamis vád és hamis tanúzás bűntette miatt emelt vádat egy jobbágyi férfi és egy nő ellen.

Rimóczi Ágnes

Bántalmazással vádolta testvérét egy férfi, aki vádlóból vádlottá vált. A nagy fordulatot hozó eset közel hét évvel ezelőtt történt.

vád
Fotó: Shutterstock.com / Forrás: Illusztráció

– A férfi 2017 novemberében feljelentést küldött a Jászberény Rendőrkapitánysághoz, amiben azt írta, hogy testvére 2017 októberében, Gödöllőn egy ingatlan előtti közterületen – ahol ő kapcsolattartás keretében a gyermekét kívánta átvenni annak édesanyjától – őt megtámadta, lefejelte, mellkasánál és nyakánál többször meglökte. A feljelentést alapján a Gödöllői Rendőrkapitányság folytatott nyomozást, melyben tanúként hallgatta ki a másik vádlottat, a nőt, aki megerősítette, hogy az eseménynél jelen volt, a férfival együtt érkezett Gödöllőre. Tanúként elmondta, hogy látta, mikor a feljelentett férfi több alkalommal meglökte a vállánál és felső testénél a társát – számolt be az esettel kapcsolatban dr. Ocsovai Ágnes.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk: a nyomozás során kiderült, hogy nem történt sem lefejelés, sem lökdösődés, így a feljelentőből és a mellette hamisan tanúskodó nőből is vádlott lett. A garázdaság miatt indult nyomozást pedig megszüntette a nyomozó hatóság.

– Az ügyészség a büntetlen férfival és nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratában. Az ügyben a Jászberényi Járásbíróság dönt majd – közölte a szóvivő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában