A SZERKESZTŐSÉG POSTÁJÁBÓL

2018.01.26. 14:44

A kis faluban is a szeretet a világ legszebb szava

Szeretet. Sajnos, ezt a szót nem biztos, hogy mindenki érzi. Pedig ez a legszebb szó a világon. Én egy kilencvenhárom éves, tiszaderzsi, hat elemit végzett nyugdíjas, és ennek a szónak jelen pillanatban is élvezője vagyok.

Oláh János, Tiszaderzs

Eddig is tudtam, hogy mi a szeretet, már gyermekkoromtól kezdve, a feleségemmel pedig hetven évet töltöttem el, és nagyon szerettük egymást. Sajnos azonban egy éve elhunyt.

Utána nem találtam a helyem, csak a magányt éreztem, és nem tudtam mit kezdeni magammal. Még az orvost is megkérdeztem, hogy létezik-e erre gyógyszer. Ő azt mondta, csak a szeretet. És ekkor jött a csoda!

A falunkban működő idősek klubja vezetőjével találkoztam és elpanaszoltam neki a sorsomat. Megtudtam, hogy ha kérem, az otthon egyik dolgozója szívesen eljár hozzám és elvégzi a házi munkákat.

Meglepődtem, de elfogadtam a felkínált lehetőséget. Azóta rájöttem, hogy ez egy nagyon jó döntés volt. Egy-két nap múlva ugyanis megjelent a házi segítségnyújtó, és idővel meggyőződtem róla, hogy a munkája óriási segítség egy magányos embernek.

Telt-múlt az idő, és annyira megszerettem a dolgozó tevékenységét, hogy úgy éreztem, mintha hozzám tartozna. Nagyon kellemesen érintett a hozzáállása. A

Amikor egy-két napig nem jött, már nagyon hiányzott.

Ráébredtem, hogy megszerettem a munkáját és a munkavégzését is, és létrejött az, amit úgy hívnak, szeretet. Úgy éreztem, hogy megszűnt a magányom.

Előfordult olyan eset, hogy a kijelölt gondozónő napokig nem tudott jönni, helyette másik gondozónőt küldtek, de ugyanazt a tevékenységet folytatta, ugyanazzal a jóindulattal és szeretettel, mint az előző dolgozó.

Olyanná váltam, mint egy kisgyerek. Úgy megszerettem őket, mint egy gyermek az anyját, mikor a boltba elmegy. Akkor éreztem jól magam, ha itt voltak a közelemben.

Tehát nagyon kellemesen csalódtam. Meg is kérdeztem tőlük, hogy minden dolgozó így vonzódik az idősekhez? Hiszen ezt a szeretetet nem lehet tanítani vagy parancsra érezni. A szeretet szívből jön. Érezni lehet, tanítani viszont nem.

Gondolom, hogy a községünkben több magányos ember is él. Egyikük olyan beteg, hogy jelenleg ágyban fekszik – hozzá is azok a gondozónők járnak, akik rólam gondoskodnak. Sokat segítettek a magányomban, és nagyon köszönöm nekik a jóságukat és a jóindulatukat.

Úgy érzem, hogy nem csak én szeretem őket, hanem ők is tisztelnek és szeretnek engem. Szeretném megköszönni eddigi munkájukat és kívánom, hogy a jövőben is hasonló jóindulattal és szeretettel végezzék ezt a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában