SZOLNOK

2018.02.13. 11:24

Gyönyörű rendelőben gyógyíthatnak a Móra Ferenc úton (galéria)

Majdhogynem egy komplett, modern egészségügyi ház lett a Móra Ferenc úti orvosi rendelőből.

Mészáros Géza

A rendelő átadásának ünnepélyes pillanata. Balról: dr. Orosz Ágnes, Szabó István, dr. Kállai Mária és dr. Bene Ildikó.

Fotó: Csabai István

Az épülettömb fogorvosi, gyermek- és iskolafogászati részét éppen három évvel ezelőtt újították fel, s adták át. Hétfőn pedig hat házi gyermekorvosi és hét védőnői körzet talált korszerű otthonra az átépített orvosi rendelőben.

Dr. Bene Ildikó, a térség országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadáson felidézte, hogy kétgyermekes édesanyaként gyakran megfordult a rendelőben, s az egészségügyben dolgozó szemével is fel tudta mérni annak előnyeit, hiányosságait.

Mint mondta, a modernizálás eredményeként kialakított lift, a kerékpár- és babakocsi-tároló, az akadálymentesítés a hiánypótlást jelenti.

Ez hatalmas segítséget jelent majd a szülőknek. Mindeközben az orvosok és védőnők színvonalas, modern környezetben végezhetik majd munkájukat, tette hozzá.

– Az egészségügyi intézmények megújulásának időszakát éljük – hangsúlyozta beszédében dr. Kállai Mária megyei kormánymegbízott, aki szolnoki példákat is felsorolt.

A rendelő átadásának ünnepélyes pillanata. Balról: dr. Orosz Ágnes, Szabó István, dr. Kállai Mária és dr. Bene Ildikó.
Fotós: Csabai István

Emlékeztetett a Hetényi Géza kórház több mint tízmilliárd forintból történő modernizálására, a MÁV kórházban történt fejlesztésekre. Továbbá a Jubileum téri és a Zagyvaparti rendelők korszerűsítésére, majd pedig előrevetítette a Temető úti és a Széchenyi körúti rendelők újjáépítését is.

– A Móra Ferenc úti intézmény megújulásra 210 millió forintos pályázati, illetve 1,2 millió forintos önkormányzati forrás állt rendelkezésre – mondta Szabó István alpolgármester.

Majd pedig dr. Orosz Ágnes csecsemő- és gyermekgyógyász, homeopátiás orvos mondta el gondolatait a rendelőavatás kapcsán:

„Szárnyakat kaptunk, amikor megtudtuk, hogy megújul az intézmény.”

– Öröm volt végigkísérni a kivitelezés folyamatát, ahogy egyre szépült az épület – hangoztatta, majd pedig a beruházás minden résztvevőjének megköszönte a munkáját.

A modernizálás során kicserélték a nyílászárókat, megtörtént az akadálymentesítés, illetve a hőszigetelés, az elektromos és gépészeti rendszer újjáépítése.

Megvalósult a személyi felvonó és a napelemrendszer kiépítése, valamint kerékpár- és babakocsi-tárolót alakítottak ki. Az intézmény új várótermi bútorokat, pólyázókat kapott, ehhez Szolnok 1,2 millió forint támogatást biztosított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában