SZOLNOK

2018.02.20. 14:42

Kiemelkedően színvonalasnak ígérkezik a jubileumi Megavers

Még csak alig egy hónappal ezelőtt járt le a nevezési határidő, ám már az előválogatója is megtörtént az idén jubiláló Megavers10 televíziós tehetségkutató produkciónak.

Mészáros Géza

A Szolnok Televízió által tizedik alkalommal képernyőre kerülő versmondó versenyről Pogány Attila vezérigazgató-főszerkesztő beszélt.

– Kiemelkedően színvonalasnak ígérkezik a tizedik Megavers-produkció. A közelmúltban lezajlott előválogatók már megtörténtek, a nevezők közül huszonöt tehetséges fiatal került tovább, illetve két tartalékversenyzőt is készenlétbe helyeztünk.

– A március 2-ai és 3-ai középdöntőkből, az alkalomhoz illően, tízen jutnak majd a fináléba. A Megavers10 döntőjét pedig a költészet napján, április 11-én rendezzük meg a társszervező Aba-Novák Agóra Kulturális Központ színháztermében.

– A Szolnok Televízió természetesen közvetíti a vetélkedőt, amelyet ez évben a ma élő kortárs költők tiszteletére rendezzük – mondta.

A Szolnok Televízió vezérigazgató-főszerkesztője emlékeztetett, a Megavers célja, hogy a versszerető közönség a tehetséges fiatalok értő tolmácsolásában élvezhesse a klasszikus és kortárs költők műveit.

A rendezvény ez idáig kilenc alkalommal aratott óriási sikert. Akik figyelemmel kísérték a Megavers rendezvényeit, ők elsősorban a Szolnok Tv műsoraiból ismerhették meg azokat a fiatalokat, akik vállalták a megméretést úgy, hogy a versmondás intimitása keveredett a show-műsor elemeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában