SZOLNOK

2018.03.01. 13:55

Elkelt az Ady Endre úti volt CBA épülete, még nem tudni, ki a vevő

Különös mozgolódást látnak az utóbbi időkben az egykori Ady Endre úti volt szolnoki CBA-üzletben a környékbeliek.

Molnár-Révész Erika

Sokan várják, hogy megnyíljon a bolt

Forrás: Shutterstock

Azt remélik, elkelt az üzlethelyiség, s ott hamarosan újra bolt nyílik. Mint megtudtuk, az ingatlan csakugyan elkelt. Az általunk megkeresett üzletláncok viszont azt közölték, nem ők vásárolták meg. De akkor ki lehet a vevő?

– Pár héttel ezelőtt vettük észre, hogy többen is bent voltak, láthatóan felmérték a terepet. Valamelyik nap pedig azt mondta az egyik lakó, hogy már a polcokat húzogatták – mesélik reménykedve az Ady Endre úti volt CBA környékén élő nyugdíjasok. Felkeltette kíváncsiságát az üzletben tapasztalt mozgolódás.

– Komoly problémát jelent, hogy nincs itt a közelben élelmiszerbolt – mondja az Ady Endre út 1. szám alatt lakó Ring Borbála. – Nagyon nagy ez a körzet, körülbelül hat-tíz ezer lakost érintett az üzlet bezárása.

– Az Ispán körútról, a Móra-lakótelepről, a Tabánból, és a környékbeli bekötőutakról is nagyon sok vásárló járt ide. Itt, az Ady Endre úton pedig több tízemeletes ház van, rengeteg idős lakóval – hangsúlyozza.

– El tudunk ugyan menni nagyon lassan száz métereket a boltba, de visszafelé cipekedni nap mint nap, iszonyatos megterhelés. És még jó annak, aki tud mozogni, de itt nagyon sokan rászorulnak, hogy hozzák nekik az élelmiszert.

– Én az Ispán körúton lakom, nekem is nagyon hiányzik ez a bolt – teszi hozzá Borhi Ferencné.

Sokan várják, hogy megnyíljon a bolt
Forrás: Shutterstock

– Nagyon várjuk, hogy kinyisson. Jó lenne tudni, hogy mikor számíthatunk valami élelmiszerboltszerűségre. Nem valami nagy bevásárlóközpontot akarunk, hanem egy olyan helyet, ahol az alapvető élelmiszert meg tudjuk vásárolni kulturált környezetben – értenek egyet mindannyian.

A város egyik központi részén álló CBA-t 2016-ban zárták be, amikor csődbe ment a több boltot is működtető Palóc Nagykereskedelmi Kft. A több százmillió forintos kintlévőség miatt a cég ellen felszámolási eljárás indult.

– A felszámolási eljárás 2017 májusában kezdődött, a vagyonértékesítés jelenleg is folyamatban van. A Szolnok, Ady Endre út 3. szám alatti üzletet sikerült értékesíteni, melynek profilját az új tulajdonos határozza meg – válaszolta kérdésünkre Vályi Attila, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. felszámolója.

Az Elektronikus Értékesítési Rendszer honlapján olvasottak tanulsága szerint az épület kapós volt. A pályázat kiírása után öt órával már el is kelt, mégpedig a becsült értéknél hatvanmillió forinttal többért. Mintegy négyszázhatvanmillió forintot fizettek a kétezer négyzetméteres, közművesített üzlethelyiségéért.

Volt, aki pályázott, de nem nyert

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. az érintett ingatlan felett semmilyen, sem bérleti, sem tulajdonosi joggal nem rendelkezik, jelentette ki Maczelka Márk, az élelmiszerlánc kommunikációs vezetője.

Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatója pedig arról tájékoztatta honlapunkat, hogy pályáztak ugyan a meghirdetett épületre, de nem ők nyertek. A CBA Kereskedelmi Kft. szintén azt válaszolta, nem ők a vásárlók. Megkerestük az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.-t is, de még nem érkezett válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában