Alattyán

2018.03.28. 15:17

Már a kivitelezők kiválasztása zajlik a felújításokhoz Alattyánon

Három épület felújítására összességében nyolcvanötmillió forintot használhat fel az alattyáni önkormányzat.

Banka Csaba

Beszámoltunk róla korábban, hogy Alattyán önkormányzata különböző támogatások segítségével számos helyi intézmény felújítását szeretné megoldani ebben az évben, illetve új intézményt is létrehoznának.

Következő szakaszába lépett a közintézmények felújításának programja, már zajlik a kivitelezők kiválasztása – tudtuk meg Koczkás Gábor polgármestertől.

A közbeszerzési eljárás zajlik a polgármesteri hivatal, az idősek otthona, illetve a körzeti megbízottnak, a polgárőrségnek, a kisebbségi irodának helyet adó épület energetikai felújítása kapcsán a kivitelezők kiválasztására.

A fűtéskorszerűsítés mellett a födém és a homlokzat szigetelése is része lesz a munkálatoknak, ahogy a nyílászárók szigetelése és az akadálymentesítés is.

A három épület felújítására összességében nyolcvanötmillió forintot használhat fel az önkormányzat. A támogatási összeg már megérkezett az önkormányzat számlájára.

Tízmillió forintot használhatnak fel egy úgynevezett mini bölcsőde kialakítására. A tíz fő befogadására képes kis intézményt még ebben az évben szeretnénk megépíteni.

Borítókép: Koczkás Gábor, fotós: Banka Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában