ABÁDSZALÓK

2018.03.05. 11:22

Nemzetközi elismerést kapott az abádszalóki sulyomcsoki

Ezúttal nemzetközi Minőség és Innováció díjat kapott az „Egy csepp Tisza-tó” fantázianevű, különleges sulyomcsokoládé.

Ujvári László

2017 őszén az OMÉK Hagyomány és Innováció Díját érdemelte ki a sulyomcsoki

Hat hazai pályázó kapott különféle elismerést Finnországban, közte az abádszalóki „varázslat”. Tizenhárom országból, összesen 96 pályamű érkezett a megméretésre.

Akik a hazai versenyen Nemzeti elismerő díjat kaptak, azok a nemzetközi pályázaton is indulhattak. Februárban a spanyolországi Bilbaóban adták át az értékes elismeréseket. Díjazott lett például a Paksi Atomerőmű, az általa kifejlesztett, különleges működési rendszerért.

A többi nyertes itthon vehette át elismerését. Öt pályamű az úgynevezett International Finalist díjat hozta el, mely a gyakorlatban a

második helyezést jelenti.

– Nagyon jó érzés, örömmel tölt el az eredmény – válaszolt honlapunk megkeresésére Szabó István. A csokoládékülönlegesség ötletgazdája és kivitelezője hozzátette:

– Az elismerés értékét tovább növeli, hogy mikrovállalkozásként, térségi, regionális szintű fejlesztésért ismerték el tevékenységünket.

Elmondta, pályázatuk csak egyetlen ponttal csúszott le a fődíjról. Hazánk minden pályázója díjazott lett, a kiosztott tizennyolc elismerésből hat Magyarországra került.

2017 őszén az OMÉK Hagyomány és Innováció Díját érdemelte ki a sulyomcsoki

– Ami egyedivé teszi a kitüntetést, hogy nemzetközi megméretésben élelmiszeripari, pláne édességipari fejlesztés eddig soha nem került ilyen magas szintre – jegyezte meg a szakember.

Mint megtudtuk, idén versenybe szállnak a Magyar Minőség Nagydíjért is. Az eredményhirdetés március végén várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában